Glinsterhulp worden?

We vinden het heel belangrijk dat dit platform een veilige en fijne plek is voor iedereen.

Iedereen die zelf te maken kreeg met het verlies van een baby of kind, kan zich aanmelden om vrijwilliger te worden op Glinsterhulp en met zijn of haar verhaal anderen te inspireren, te troosten en te helpen. Na je aanmelding doorloop je een selectie en volg je een aantal vormingsmomenten.

Pas daarna helpen we je om een profiel aan te maken als Glinsterhulp op ons platform. We voorzien twee keer per jaar een moment waarop nieuwe Glinsterhulpen kunnen aansluiten.

1. Registreer je als kandidaat.

Je kandidaat stellen als Glinsterhulp is eenvoudig.
Vul gewoon dit formulier in en we houden je op de hoogte van het vervolg.

2. We nodigen je uit voor een infomoment en kennismaking.

Na je registratie nodigen we je uit voor het tweejaarlijkse infomoment voor nieuwe Glinsterhulpen. Bij dit infomoment maken we tijd om kennis te maken en met je te praten over jouw verhaal en jouw motivatie om Glinsterhulp te worden. Het is voor ons belangrijk als Berrefonds dat we Glinsterhulpen hebben met heel verschillende ervaringen, dan is de kans groter dat iemand die hulp zoekt ook echt een ‘buddy’ kan vinden met een herkenbare verlieservaring.

3. We bieden je verplichte vorming aan.

Na je selectie, houden we je op de hoogte van ons vormingstraject. Om toegelaten te worden als nieuwe Glinsterhulp moet je het volledige vormingstraject doorlopen. We dompelen je onder in Glinsterhulp en delen heel wat tips& tricks en maken je duidelijk welke normen en waarden wij ontzettend belangrijk vinden bij lotgenotencontact.

4. Jouw profiel als Glinsterhulp.

We helpen je met het aanmaken van jouw persoonlijke profiel als Glinsterhulp. We kijken alles nog even zorgvuldig na en keuren je profiel goed.

5. We zijn er voor jou.

Nadat je actief bent als Glinsterhulp blijven we uiteraard beschikbaar om jou bij te staan!