Hoe werkt het?

Wat goed dat je de weg hebt gevonden naar Glinsterhulp. Dit gratis platform is er speciaal voor iedereen die te maken kreeg met het verlies van een baby of kind. Het is een manier voor lotgenoten om elkaar te vinden en in de eerste plaats online contacten te leggen.

Want soms begrijpt niemand beter wat je allemaal denkt en voelt dan een lotgenoot. Misschien kan je deze gouden mensen ook vinden via bijvoorbeeld sociale media. Maar wij beseffen heel goed dat je niet elke dag sterk genoeg bent om eerst een feed vol happy-family-foto’s te doorworstelen. Dus voel je vooral welkom hier op Glinsterhulp, dit platform is er echt speciaal voor jou.

In enkele eenvoudige stappen kan ook jij hier contacten leggen die je misschien kunnen helpen in je verdriet.

Maak een profiel

Om alles voor iedereen veilig te laten verlopen, vragen we je om even een profiel aan te maken. Er zijn enkele verplichte velden zoals je e-mailadres. Dat is nodig om de communicatie via het platform goed te laten verlopen.

Wees gerust, we hebben het allergrootste respect voor jouw privacy. Je mag een gebruikersnaam kiezen die comfortabel voelt voor jou, dat hoeft niet je echte naam te zijn, maar dat mag wel.

Jouw profiel is niet zichtbaar op het platform, alleen de profielen van de Glinsterhulpen staan op onze website. Wanneer je contact opneemt met een Glinsterhulp kan hij of zij natuurlijk wel jouw gebruikersnaam en profiel zien. Je profiel is ook niet vindbaar buiten deze website, mensen die jouw naam intypen in een zoekmachine bijvoorbeeld, zullen dus niet weten dat jij actief bent op Glinsterhulp.

Zoek een match

Onze Glinsterhulpen zijn vrijwilligers. Ze werden allemaal zorgvuldig gescreend door het Berrefonds. Ze kregen een opleiding en ze weten dat wij er zijn om hen te helpen als ze zelf ergens over twijfelen of nood hebben aan wat goede raad. Het zijn allemaal lieve mensen die je vanuit hun eigen ervaringen willen helpen en ondersteunen.
Zij staan klaar om naar je te luisteren.

Omdat het vaak extra herkenbaar en troostend is om met iemand te praten die een gelijkaardig verlies heeft geleden aan het jouwe, hebben we verschillende thema’s voorzien. Je kan meteen zien aan het profiel van een Glinsterhulp waarmee ze je vooral kunnen helpen vanuit hun eigen ervaring.

Stuur een bericht

Als je een goed gevoel hebt bij iemand, klik dan op zijn of haar profiel eenvoudig op de knop ‘Bericht’ en begin een gesprek. Onze Glinsterhulp krijgt een melding dat je een berichtje stuurde. Geef hem of haar 48 uur tijd om je bericht te beantwoorden.

Ben je onzeker over de start van een gesprek? Dat begrijpen wij helemaal. Kijk even op onze pagina vol gouden tips voor een goed gesprek.

Belangrijk!

Onze Glinsterhulpen zijn geen therapeuten, coaches of psychologen.
Het zijn wel (jammer genoeg) ervaringsdeskundigen als het gaat om het verlies van een baby of kind. Je mag dus herkenbare verhalen, troost, tips uit de praktijk en een luisterend oor verwachten. Maar Glinsterhulp biedt geen therapie. Als je dat verwacht of daar nood aan hebt, ga je best (aanvullend) nog op zoek naar extra hulp.

Ik heb nog vragen

Check dan eerst even onze rubriek ‘Veelgestelde vragen‘. Heb je nog een andere vraag? Of wil je iets melden? Stuur ons dan even een berichtje.

Meteen aan de slag

Zin om meteen contact te leggen met een Glinsterhulp?
Maak dan snel en eenvoudig een profiel aan om veilig gebruik te kunnen maken van ons platform.